Kjøleskapsgrøt med havregryn med havrekli
1 porsjon
enkel
Dette trenger du:
1,5 dl Stangeland Mølle Små lettkokte havregryn med Havrekli
1 dl melk
1 dl vaniljekesam
½ ss flytende honning
1 ss solsikkefrø
¼ ts salt
-----------------------------------------------------------------------------
Topping:
1 plomme i båter, eller 1 ss plommesyltetøy
Flytende honning
Ristede havregryn eller valnøtter
Slik gjør du:
Bland sammen melk, vaniljekesam og honning. Rør inn resten av ingrediensene, ha grøten i et passende glass med lokk eller dekk til med plastfilm. La stå i minimum 6 timer i kjøleskap.
Nyt med plommer i båter og litt honning, eller et friskt plommesyltetøy. For ekstra knas, dryss over litt ristede havregryn eller nøtter.
-----------------------------------------------------------------------------
Slik lager du ristede havregryn:
Ha 1-2 ss havregryn i en varm panne, dryss over 1 ts sukker og rør rundt til sukkeret er smeltet og havregrynene er gylne.
-----------------------------------------------------------------------------
Tips:
Ønsker du en annen topping smaker grøten også godt med friske bær, ditt favorittsyltetøy eller helt enkelt litt banan og honning.