Kjøleskapsgrøt med havregryn med havrekli

1 porsjon

enkel

Dette trenger du:

1,5 dl Stangeland Mølle Små lettkokte havregryn med Havrekli

1 dl melk

1 dl vaniljekesam

½ ss flytende honning

1 ss solsikkefrø

¼ ts salt

-----------------------------------------------------------------------------

Topping:

1 plomme i båter, eller 1 ss plommesyltetøy

Flytende honning

Ristede havregryn eller valnøtter

Slik gjør du:

Bland sammen melk, vaniljekesam og honning. Rør inn resten av ingrediensene, ha grøten i et passende glass med lokk eller dekk til med plastfilm. La stå i minimum 6 timer i kjøleskap.

Nyt med plommer i båter og litt honning, eller et friskt plommesyltetøy. For ekstra knas, dryss over litt ristede havregryn eller nøtter.

-----------------------------------------------------------------------------

Slik lager du ristede havregryn:

Ha 1-2 ss havregryn i en varm panne, dryss over 1 ts sukker og rør rundt til sukkeret er smeltet og havregrynene er gylne.

-----------------------------------------------------------------------------

Tips:

Ønsker du en annen topping smaker grøten også godt med friske bær, ditt favorittsyltetøy eller helt enkelt litt banan og honning.