Bærekraft
Korn er en av de matvarene vi har som gir minst klimaavtrykk. Faktisk er det slik at korn og kornprodukter er noe av det mest bærekraftige du kan spise. Vi på Stangeland Mølle satser ikke bare på korn, vi satser på norske bønder og norsk korn.
I produksjonen vår bruker vi hele kornet. De bestanddelene av kornet som ikke går til humankonsum, nyttiggjøres til dyrefor.
I følge FNs bærekraftsmål er korn og kornprodukter den eneste matvaren som kan brødfø fremtidens befolkning.
Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.
Vi har tro på havre til folket.
Bærekraft er en sentral verdi og en viktig del av vår bedriftsfilosofi. Vi erkjenner at vår virksomhet har en innvirkning på miljøet, samfunnet og fremtidige generasjoner, og vi tar ansvar for å minimere negative påvirkninger og samtidig maksimere positive bidrag. Vår bærekraftpolicy er et veikart som guider oss i å oppnå våre mål om å drive en ansvarlig og miljøvennlig virksomhet.
Fremme god folkehelse gjennom våre produkter
Vi fremmer god helse og livskvalitet for alle ved å anerkjenne korns helsefremmende egenskaper. Vårt mål er å sikre tilgang til sunn og ernæringsrik mat gjennom testede kvalitetsprodukter rike på fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Vi informerer og øker bevisstheten om helsefordelene ved korn. Ved å støtte lokale kornmottak som Jæren korn og malt, og samarbeide med lokale bønder som Jon Lea med Jærkveiten, fremmer vi norsk kornproduksjon og tilgangen til ferske, næringsrike kornprodukter. Som stolte deltakere i innovasjonsprosjektet Norsk Vegetar, ledet av Jæder AS med 13 andre samarbeidspartnere, fokuserer vi på bærekraftige vegetarprodukter med norske råvarer som grønnsaker, belgvekster og korn. Vi bidrar til å forbedre helse og miljø gjennom utvikling av innovative og sunne vegetariske alternativer.
Energiforbruket reduseres med moderne og bærekraftige løsninger
Vi har iverksatt flere tiltak for å forbedre vår bærekraftprofil og redusere miljøpåvirkningen. Dette inkluderer installasjon av energieffektiv LED-belysning, oppgradering av produksjonslinjer med frekvensomformere for økt energieffektivitet, og planlagt bruk av en ny biokjele som utnytter bioavfall for oppvarming og erstatter 130.000 liter olje årlig. Vi har også et ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning for optimalisert energiforbruk og solcelleanlegg som genererer opptil 220 000 kW/t ren energi årlig. Disse tiltakene har ført til betydelige energibesparelser, reduserte karbonutslipp og økt bruk av fornybar energi i vår virksomhet. Vi fortsetter å evaluere og implementere nye løsninger for å styrke vår bærekraftpraksis.
Bærekraftig forretningspraksis for menneskerettigheter og arbeidsforhold
Vi har forretningsforbindelser over hele verden, og er dermed klar over ansvaret vårt og hvilken påvirkning vi kan ha på menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Vi stiller krav til våre leverandører og forretningspartnere for å avskaffe tvangsarbeid og få slutt på moderne slaveri og menneskehandel. Vi gir våre ansatte lønn til å leve av, og har de siste årene skapt flere
arbeidsplasser. Vi ønsker å bedre utnyttelsen av globale ressurser innenfor forbruk og produksjon, og vi ønsker å jobbe for å oppheve koblingen mellom økonomisk vekst og miljøødeleggelser.
Bærekraftig matproduksjon: Redusere svinn og fremme klimavennlige løsninger
I dag går en tredjedel av maten som blir produsert bort, uten å bli spist. Vi ønsker å bidra til å redusere svinn i produksjon- og forsyningskjeden, inkludert svinn etter innhøsting.
Vår planlagte nye biokjel for å forbrenne havreskall til bioaske, som igjen kan brukes til å gi næring til jord i vårt nærområde. På denne måten vil vi redusere svinn og avfall, samt vi gir noe tilbake til jordbruksproduksjon. I våre fasiliteter bruker vi ikke mer kjemikalier enn absolutt nødvendig, og utslipp av luft, vann og jord er begrenset. Vår produktportefølje består av kornprodukter samt frø og nøtter, dette krever mindre ressurser av klima å produsere enn animalske matvarer og er sunne matvarer for folket.