Kjøleskapsgrøt med økologiske havregryn
Er du glad i kefir og eplemos? Da er denne kjøleskapsgrøten midt i blinken, med økologiske havregryn, eplemos, kanel og gresskarkjerner.
(1-2 porsjoner)
Enkel
Dette trenger du:
1 ½ dl Stangeland Mølle Små lettkokte havregryn Økologisk
3 dl kefir
2 ss eplemos
½ ts malt kanel
½ ss gresskarkjerner
¼ ts salt
-----------------------------------------------------------------------
Topping:
Eple i tynne skiver
Eplemos
Malt kanel
Hasselnøtter, grovhakkede
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene og ha det i et glass med lokk, eller dekk til med plastfilm. Sett i kjøleskap i minimum 6 timer. Nyt med eple i tynne skiver, et dryss kanel, eplemos og gjerne litt grovhakkede hasselnøtter.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
TIPS: For ekstra god smak på hasselnøttene, ha de i en panne på sterk varme, rist på pannen til skallet sprekker litt opp. Legg over på en kald tallerken, avkjøl og bruk som topping.
Andre toppinger som smaker godt til er friske bær, pærer, gresskarkjerner, mango, tørket frukt eller litt lønnesirup.