Havrerundstykker med cottage cheese og gresskarkjerner

Disse supergode havrerundstykkene er det kjekt å ha på repertoaret, de lages raskt med en foodprosessor, krever ikke heving og inneholder få ingredienser som sammen gir saftig knasende rundstykker.
(12 stk)

Enkel

Dette trenger du:

350 g (8 dl) Havregryn store fra Stangeland Mølle

400 g (1 beger) Cottage Cheese, Original

4 store egg

1 ½ dl gresskarkjerner

1 strøken ss bakepulver

¼ ts salt

----------------------------------------------------------------------

Pynt:

Store havregryn og gresskarkjerner

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 190 ˚C, varmluft. Legg bakepapir på et stekebrett.

Ha halvparten av havregrynene i en foodprosessor, tilsett Cottage Cheese og egg. Kjør sammen til en glatt masse, tilsett gresskarkjerner og kjør raskt sammen, slik at kjernene blir litt knust. Rør inn resten av havregrynene, salt og bakepulver. Dersom du ønsker finere rundstykker, kjør sammen raskt i foodprosessoren. Deigen skal være litt klissete.

Form deigen til 12 like store emner (deigen er lettere å forme dersom man har litt kaldt vann på hendene) og legg på stekebrett. Dryss over havregryn og gresskarkjerner.

Stek på nederste rille ca. 25 minutter til rundstykkene er gylne. Avkjøl på rist.

-------------------------------------------------------------------------------------------

TIPS: Rundstykkene kan fint lages uten kjerner eller man kan tilsette andre typer frø eller nøtter, etter hva man liker best og har på lur.