Raspeballer

Tradisjoner går aldri av moten. God norsk middag er alltid en suksess!

Enkel

Blandingsforhold:

0,5 kg raspeballmel og ca. 6 dl vann*

gir ca. 8-10 raspeballer

---------------------------------------

1,0 kg raspeballmel og ca. 13 dl vann*

gir ca. 18-20 raspeballer

---------------------------------------

* Vannmengden kan endres dersom en annen konsistens er ønsket. Mer vann vil gi løsere raspeballer, mens mindre vann vil gjøre de fastere.

Slik gjør du:

La blandingen svelle i ca. 10 min. Raspeballene skal småkoke i kraft i ca. 1 time. Det er viktig at vannet koker når raspeballene legges oppi gryten.

Forslag til et godt måltid:

Kok salt kjøtt i 1 time, legg deretter Raspeballene oppi. Kok kjøttet og Raspeballene sammen i 1 time. Tilbehør: Kjøttpølser, gulrøtter, stekt bacon, kålrot, (evt. kålrotstappe). Poteter og løksmør kan også brukes som tilbehør. Lykke til med et tradisjonsrikt måltid!